Alpha

Wat is Alpha?

Alpha is een serie van tien avonden waarin je samen met anderen in gesprek gaat over geloof en het leven. Elkaar ontmoeten, vragen stellen en samen ontdekken staan daarbij centraal. Onderwerpen die o.a. langskomen zijn:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Hoe relevant is het christelijk geloof?
  • Hoe zit het met de kerk?

Elke avond begint met een warme maaltijd. Dat is gelijk een gezellig moment om elkaar wat beter te leren kennen. Na het eten deelt een spreker wat over het onderwerp van de avond. Daarna praten (en vragen) we in kleine groepjes met elkaar over het thema. Met natuurlijk een lekkere bak koffie erbij!

Voor wie?

Alpha is voor iedereen die vragen heeft over het leven en/of over het christelijk geloof. Niet omdat je tijdens Alpha alle antwoorden krijgt, maar omdat je samen met anderen over jouw vragen na kunt denken en de vragen van anderen hoort. Alpha geeft je de gelegenheid om in een ontspannen setting meer te weten te komen over christelijk geloof.

Misschien heb je nog nooit over het bestaan van God nagedacht. Of misschien ga je juist al jarenlang naar een kerk maar wil je met je (weer) eens nadenken over wat je nu eigenlijk gelooft. Je bent hoe dan ook welkom! 

Meer informatie / Aanmelden

In januari 2020 gaat er een nieuwe Alpha van start. Je kunt je alvast aanmelden via het formulier hiernaast. Wil je graag meer informatie? Stel je vraag via het formulier en we reageren z.s.m. Of stuur Steven Parmentier even een email.

Data:
Informatieavond: 13 januari 2020
De cursus vanaf 27 januari 2020, 10x op de maandagavond t/m 6 april (m.u.v. 2 maart). 

Tijden:
Aanvang informatie/kennismakingsavond is om 20.00 uur.
De cursusavonden beginnen om 19.00 uur met een warme maaltijd en duren tot 21.30 uur.

Waar:
Open Hof, Raadhuisstraat 3, 2181AT, Hillegom. Telefoon (alleen op cursusavonden 0252-522799).

Eten, ontmoeten, praten, lachen, leren en luisteren. De Alpha-cursus geeft heldere en aansprekende uitleg over het christelijk geloof. De cursus is vrijblijvend en gratis. Bekijk onderstaande introductiefilmpjes.

Meld je aan of stel een vraag

Scroll naar top