De Alpha cursus is iets voor jou als je…

  • …meer wilt weten over het christelijk geloof
  • …wilt weten of er meer is tussen hemel en aarde
  • …nieuwe mensen wilt ontmoeten
  • …je kennis over het christelijk geloof wilt opfrissen

Wat is de Alpha Cursus

De Alpha-cursus is een kennismakingscursus met het christelijk geloof. In tien avonden worden o.a. de volgende onderwerpen onder de loep genomen:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden en Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe relevant is het christelijk geloof?
  • Hoe zit het met de kerk?
  • Hoe leidt God ons?

Iedere cursusavond begint met een warme maaltijd. Een gezellig moment waarbij we elkaar wat beter zullen leren kennen en er vertrouwdheid kan ontstaan. Na de maaltijd is er een spreker die een inleiding zal houden op het desbetreffende onderwerp van die avond. Na de inleiding is er koffie om vervolgens met elkaar in gesprek te gaan. In het groepsgesprek is volop gelegenheid om je vragen te stellen.

Voor wie?

De Alpha-cursus is voor iedereen toegankelijk. Er wordt geen voorkennis verondersteld. De cursus heeft tot doel je bekend te maken met het christelijk geloof. Bovendien word je de gelegenheid geboden te onderzoeken wat dit geloof voor je eigen leven kan betekenen.

In de praktijk blijken ook mensen met een kerkelijke achtergrond mee te doen. Als een soort opfriscursus. Geen enkel probleem. Juist de combinatie van mensen met verschillende achtergronden bevordert het groepsgesprek op een positieve manier.

Meer informatie / Aanmelden

In januari 2018 gaat er een nieuwe Alpha cursus van start. Je kunt je aanmelden via het formulier hiernaast of op onderstaand telefoonnummer.

Wil je meer informatie? Kom naar de informatieavond op 15 januari in Open Hof. Of stel je vraag via het formulier, of neem contact op met Andries Bakker per email of telefoon: 023-5572179.

Data:
Informatieavond: 15 januari van 20.00 – 21.00 uur.
De cursusdata zijn 29 januari, 5-12-19 februari, 5-12-19-26 maart en 9-16 april.

Tijden:
Aanvang informatie/kennismakingsavond is om 20.00 uur.
De cursusavonden beginnen om 19.00 uur met een warme maaltijd en duren tot ongeveer 21.30 uur.

Waar:
Open Hof, Raadhuisstraat 3, 2181AT, Hillegom. Telefoon (alleen op cursusavonden 0252-522799).

Eten, ontmoeten, praten, lachen, leren en luisteren. De Alpha-cursus geeft heldere en aansprekende uitleg over het christelijk geloof. De cursus is vrijblijvend en gratis. Bekijk onderstaande introductiefilmpjes.

Meld je aan of stel een vraag